Boilere, încălzotoare instantanee și accesorii

Boilerele electrice și termoelectrice cu serpentine sunt dispozitive folosite pentru încălzirea apei, fiind utilizate în diverse aplicații. Iată câteva caracteristici, destinații de utilizare și tipuri ale acestor boilere:

Caracteristici comune:

 1. Serpentina: Principala caracteristică a acestor boilere este prezența unei serpentine, care este un tub sau un set de tuburi, de obicei, din oțel inoxidabil sau alamă, prin care trece apa pentru a fi încălzită.

 2. Element de încălzire electric: Boilerul este dotat cu un element de încălzire electric care încălzește apa din jurul serpentinei.

 3. Izolație termică: Pentru a reduce pierderile de căldură, boilerele sunt izolate termic, contribuind la eficiența sistemului.

Destinația de utilizare:

 1. Locuințe rezidențiale: Boilerele electrice și termoelectrice cu serpentine sunt utilizate în mod obișnuit pentru a furniza apă caldă menajeră în locuințe, inclusiv pentru băi, bucătării și alte spații.

 2. Industrie: Aceste boilere pot fi folosite în industrie pentru furnizarea de apă caldă necesară în procese industriale, de curățare sau alte aplicații specifice.

 3. Instituții publice: Școli, spitale și alte instituții publice pot utiliza boilere cu serpentine pentru asigurarea apei calde în diverse facilități.

Tipuri de boilere electrice și termoelectrice cu serpentine:

 1. Boilere electrice cu serpentină simplă: Acestea au o singură serpentină, prin care apa rece intră și este încălzită de elementul de încălzire electric.

 2. Boilere termoelectrice cu serpentină dublă: Au două serpentine, permitând încălzirea apei fie de la elementul electric, fie de la o sursă externă de căldură, cum ar fi un cazan.

 3. Boilere cu acumulare de apă caldă: Aceste tipuri de boilere pot stoca o cantitate mare de apă caldă, ceea ce le face ideale pentru utilizarea în sistemele în care este nevoie de o rezervă de apă caldă.

 4. Boilere cu termoizolație avansată: Pentru a îmbunătăți eficiența energetică, unele boilere sunt echipate cu tehnologii de izolație avansată, reducând astfel pierderile de căldură.

Avantaje:

 1. Eficiență energetică: Datorită elementului de încălzire electric și serpentinei, aceste boilere pot fi eficiente energetic, transferând eficient căldura apei.

 2. Versatilitate: Pot fi utilizate într-o varietate de aplicații și sunt disponibile în diferite dimensiuni pentru a se potrivi necesităților specifice.

 3. Ușor de întreținut: Boilerele electrice sunt adesea ușor de întreținut, fără a necesita curățare sau verificări complicate.

 4. Compacte: Multe modele de boilere sunt compacte și pot fi montate în spații restrânse, ceea ce le face potrivite pentru apartamente sau locuințe mici.

În concluzie, boilerele electrice și termoelectrice cu serpentine sunt soluții eficiente pentru încălzirea apei în diferite medii, oferind versatilitate și confort în utilizare.

Suna-ți acum la +373 68 44 88 99 pentru consultație.
Solicită un apel de la consultantul nostru.
Sau vino pe loc direct la magazinul nostru pe adresa Chișinău, str. Bucovinei 7.