Centrale termice electrice

2 produse
implicit
Filtru
Centrala electrică DemirDokum Volto
14 000 - 15 500 lei
Centrala electrică Bosch Tronic Heat 3500
15 750 - 21 900 lei

O centrală electrică complet pregătită pentru conectarea unui circuit de încălzire cu radiatoare sau pentru încălzire în podea este un sistem de încălzire electrică care este gata de instalare și furnizare de căldură într-un sistem de încălzire cu radiatoare sau podea radiată. Aceste sisteme oferă o opțiune convenabilă pentru încălzirea locuințelor și a altor spații. Iată o descriere detaliată a caracteristicilor, elementelor componente, modului de funcționare și destinației de utilizare:

Caracteristici:

  1. Eficiență electrică: Centralele electrice sunt eficiente din punct de vedere energetic, deoarece convertesc aproape 100% din energia electrică în căldură. Cu toate acestea, costurile pot fi mai ridicate decât cele ale altor surse de încălzire, cum ar fi gazul natural sau pompele de căldură, în funcție de prețurile locale ale energiei electrice.

  2. Instalare ușoară: Centralele electrice complete sunt gata de instalare și nu necesită construirea unui coș de evacuare sau conducte de gaz. Ele pot fi instalate în diverse tipuri de clădiri și pot fi amplasate în orice cameră, deoarece nu produc emisii.

  3. Control precis: Aceste sisteme pot fi ușor controlate cu ajutorul termostatelor programabile sau a sistemelor de control inteligent, ceea ce permite utilizatorilor să regleze temperatura dorită în funcție de nevoi.

Elemente componente:

  1. Rezistențe electrice sau elemente de încălzire: Acestea sunt elementele principale care produc căldura în centrala electrică. Acestea pot fi sub formă de rezistențe electrice sau elemente de încălzire de tip panou radiant.

  2. Termostat: Termostatul este un dispozitiv care măsoară temperatura în încăpere și controlează funcționarea centralei pentru a menține temperatura la nivelul setat.

  3. Pompe (opțional): Dacă centrala este folosită pentru circulația apei calde prin circuite de încălzire cu radiatoare sau podea radiată, este posibil să fie necesare pompe pentru a asigura circulația apei în mod eficient.

Mod de funcționare:

  • Centrala electrică funcționează prin alimentarea cu energie electrică a rezistențelor sau elementelor de încălzire. Acestea devin fierbinți și emit căldură, care este transferată prin intermediul unui agent termic (de obicei apă sau agent termic special) către circuitele de încălzire, cum ar fi radiatoare sau conducte din podea pentru a furniza căldură în spații.

Destinația de utilizare: Centralele electrice complete pentru conectarea unui circuit de încălzire cu radiatoare sau pentru încălzire în podea sunt utilizate pentru încălzirea locuințelor, clădirilor comerciale sau industriale. Ele pot fi folosite ca sisteme de încălzire principale sau ca sisteme de încălzire auxiliare pentru a completa alte surse de căldură. De asemenea, acestea pot fi utilizate pentru încălzirea apei menajere. Aceste sisteme oferă flexibilitate în ceea ce privește controlul temperaturii și pot fi integrate în sisteme de automatizare a clădirilor sau controlate de la distanță pentru a oferi confort termic în clădiri.

Suna-ți acum la +373 68 44 88 99 pentru consultație.
Solicită un apel de la consultantul nostru.
Sau vino pe loc direct la magazinul nostru pe adresa Chișinău, str. Bucovinei 7.