Centrale termice pe gaz în condensare

22 produse
implicit
Filtru
Centrala termică in condensare DemirDokum Nitromix
14 505 - 22 650 lei
Centrala Airfel MAESTRO în condensare
16 700 - 17 700 lei

Centralele termice pe gaz cu condensare sunt un tip avansat de sisteme de încălzire care utilizează gaz natural sau gaz lichefiat (propan sau butan) pentru a furniza căldură și apă caldă menajeră în clădiri. Acestea oferă un nivel ridicat de eficiență energetică și reduc emisiile de dioxid de carbon în comparație cu centralele termice pe gaz tradiționale. Iată mai multe detalii despre caracteristici, elemente componente, modul de funcționare și destinația de utilizare a centralelor termice pe gaz cu condensare:

Caracteristici:

 1. Eficiență energetică: Centralele termice pe gaz cu condensare sunt cunoscute pentru eficiența lor energetică superioară. Ele aprovechează căldura extrasă din gazele de ardere, care într-un cazan tradițional ar fi fost eliminată prin coșul de evacuare.

 2. Condensarea vaporilor de apă: Procesul de condensare implică răcirea gazelor de ardere la un punct în care vaporii de apă din aceste gaze se condensează, eliberând o cantitate suplimentară de căldură. Aceasta îmbunătățește eficiența sistemului.

 3. Emisii reduse: Deoarece centralele termice cu condensare utilizează mai eficient gazul și reduc consumul de combustibil, ele emit mai puțin dioxid de carbon și alți poluanți.

Elemente componente:

 1. Arzător: Arzătorul este componenta care arde gazul pentru a produce căldură.

 2. Schimbător de căldură cu condensare: Acesta este componenta cheie care permite condensarea vaporilor de apă din gazele de ardere. Acesta preia căldura eliberată în procesul de condensare și o transmite apei din sistem.

 3. Sistem de evacuare: Centralele termice cu condensare necesită un sistem de evacuare special pentru a gestiona condensul format în proces.

 4. Controler și termostat: Aceste componente permit utilizatorilor să regleze temperatura și să gestioneze funcțiile sistemului de încălzire.

Mod de funcționare:

 1. Aprovizionare cu gaz: Gazul natural sau gazul lichefiat este furnizat centralei termice.

 2. Ardere controlată: Gazul este direcționat către arzător, unde este amestecat cu aer și aprins. Procesul de ardere generează căldură.

 3. Condensarea vaporilor de apă: Gazele de ardere sunt apoi răcite pentru a permite condensarea vaporilor de apă. Acest proces eliberează căldura suplimentară.

 4. Transfer de căldură: Căldura extrasă prin condensare este transferată prin intermediul schimbătorului de căldură apei din sistem.

 5. Circulația apei calde: Apa caldă circulă prin sistem pentru a furniza căldură în clădire.

 6. Control și reglare: Utilizatorii pot controla temperatura și funcțiile sistemului cu ajutorul unui controler sau termostat.

Destinația de utilizare: Centralele termice pe gaz cu condensare sunt folosite în principal pentru încălzirea locuințelor și a apei calde menajere. Acestea sunt ideale pentru clădirile rezidențiale, comerciale și industriale care doresc să maximizeze eficiența energetică și să reducă impactul asupra mediului. Datorită capacitații lor de a aprovecha căldura suplimentară din gazele de ardere, aceste centrale reprezintă o alegere excelentă pentru economisirea de energie și reducerea costurilor.

Suna-ți acum la +373 68 44 88 99 pentru consultație.
Solicită un apel de la consultantul nostru.
Sau vino pe loc direct la magazinul nostru pe adresa Chișinău, str. Bucovinei 7.