Centrale termice pe combustibil solid

3 produse
implicit
Filtru

Cazanele pe combustibil solid sunt dispozitive de încălzire care utilizează combustibil solid, cum ar fi lemn, cărbune sau pelete, pentru a produce căldură. Acestea sunt frecvent utilizate pentru încălzirea locuințelor și altor clădiri. Iată o descriere mai detaliată a caracteristicilor, elementelor componente, modului de funcționare și destinației de utilizare a cazanelor pe combustibil solid:

Caracteristici:

  1. Eficiență energetică variabilă: Eficiența cazanelor pe combustibil solid poate varia în funcție de calitatea combustibilului și proiectarea cazanului. Acestea pot fi eficiente, dar necesită o gestionare adecvată a combustibilului și a aerului pentru a obține performanța optimă.

  2. Varietate de combustibili: Aceste cazane pot utiliza o gamă largă de combustibili solizi, inclusiv lemn, cărbune, pelete de lemn și brichete de biomasa.

  3. Emisii reduse: În comparație cu cazanele pe combustibil lichid sau gazos, cazanele pe combustibil solid pot produce emisii reduse de gaze cu efect de seră, dar este important să fie respectate normele de emisii și să se utilizeze combustibili sustenabili.

Elemente componente:

  1. Camera de ardere: Acesta este locul în care combustibilul solid este ars pentru a produce căldură. Camera de ardere poate fi echipată cu grilaje sau alte dispozitive pentru a gestiona arderea.

  2. Schimbător de căldură: Acesta este componenta care preia căldura generată în camera de ardere și o transmite agentului termic (de obicei apă sau apă-glicol) pentru a fi distribuită în sistemul de încălzire.

  3. Ventilator sau sistem de tiraj: Pentru a asigura o circulație adecvată a aerului și o ardere eficientă, cazanele pe combustibil solid pot fi echipate cu ventilatoare sau sisteme de tiraj.

  4. Sistem de evacuare a fumului: Cazanele pe combustibil solid necesită un sistem de evacuare pentru a îndepărta fumul și gazele reziduale rezultate în urma arderea combustibilului.

Mod de funcționare:

  • Cazanele pe combustibil solid funcționează prin încălzirea combustibilului solid (lemn, cărbune, pelete etc.) într-o cameră de ardere. Când combustibilul este ars, el produce căldură care este transferată apei din cazan pentru a o încălzi. Apa încălzită este apoi pompată prin sistemul de încălzire pentru a furniza căldură în clădire. Un controlor sau termostat reglează temperatura și funcțiile cazanului.

Destinația de utilizare: Cazanele pe combustibil solid sunt utilizate în mod obișnuit pentru încălzirea locuințelor, clădirilor comerciale, școlilor și altor structuri. Acestea pot fi o opțiune atractivă pentru zonele rurale sau locațiile fără acces la rețele de gaze naturale sau electricitate. De asemenea, ele sunt utilizate în instalațiile industriale care necesită căldură pe bază de combustibili solizi. Unii utilizatori preferă cazanele pe combustibil solid pentru că oferă un control mai mare asupra surselor de căldură și permit utilizarea de combustibili sustenabili, cum ar fi lemnul provenit din gestionarea durabilă a pădurilor sau peletele de lemn din biomasa reciclata. Cu toate acestea, utilizarea acestor cazane necesită gestionarea adecvată a combustibilului și întreținere regulată pentru a asigura eficiența și siguranța.

Suna-ți acum la +373 68 44 88 99 pentru consultație.
Solicită un apel de la consultantul nostru.
Sau vino pe loc direct la magazinul nostru pe adresa Chișinău, str. Bucovinei 7.